آیا میدانید، نان غذای اصلی مردم ایران است و بیشترین سرانه مصرف نان در جهان، متعلق به ایرانیهاست.
آیا میدانید، که در دمای بالا، زمانیکه شعله با نان برخورد میکند، برخی مواد مضر و سرطانزا مانند هیدروکربنهای حلقوی در نان ایجاد میشود و نانهای تولیدشده برای سلامتی انسان مضر خواهند بود و مواد سرطانزا به نان منتقل میشوند.
آیا میدانید، شیمیدانها گفتهاند، اگر استراحت خمیر از 1ساعت بیشتر شود، مادهای در خمیر تولید میشود (آنتی اکسیدان) که خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
آیا میدانید، غربالکردن و هوادهی آرد با دستگاه الک و استراحتدهی به آرد در مغازه و تماس با هوای آزاد، ضعف آنرا برطرف میسازد.
آیا میدانید، در بحث نان، 3 چیز مهم است؟
1ـ ارزش غذایی
2ـ بهداشت
3ـ کیفیت (آرد-پخت-مصرف)
آیا میدانید، آمار مبتلايان به ديابت، طي 30سال گذشته، از30 ميليون به 300 ميليون نفر افزايش يافته است؟ آمار كودكان مبتلا به ديابت، طي10سال گذشته،10برابر شده است؟ كه مصرف مداوم شيريني، چربي، نانهاي سفيد و بيتحركي اصليترين دليل آن است؟
آیا میدانید، علت عمده كمخوني، پوكي استخوان و سوء تغذيه در ايران، توليد نان فطير و مصرف آرد سفيد و خمير ورنيامده است؟ كه همگي با آموزش خوب و نرخ خوب حل ميشود.
آیا میدانید، كار مداوم كنار تنورهاي سنتي باعث ابتلاء به سرطان پوست، واريس مفصلي، خشكي قرنيه چشم، پارگي مينيسك زانو، تخريب ديسك كمر، آرتروز زودرس اندام، بيماري كاتاراكت يا آب مرواريد، بيماري روزاسه يا ظهور دانههاي قرمز روي پوست و بزرگي بيني ميگردد؟
آیا میدانید، علت سبوسگيري از آرد، كوتاهي نانوايان در استراحتدهي به خمیر و عدم نابودی اسيدفيتيك خمير بيان شده كه عذر بدتر از گناه است و با سودآورسازی نانوائی و آموزش نانوایان ميتوان اين مشکل را حل کرد.
آیا میدانید، خوردن نانهاي سبوسدار گندم يا جو احتمال ابتلا به ديابت را 50 درصد كاهش ميدهد؟
آیا میدانید، مصرف زیاد جوششيرين در خمیر، باعث ظهور لكههاي زرد روي نان و مانع آزادسازي آهن، كلسيم، فسفر و روي موجود در آرد ميشود و نتيجهاش ابتلا مردم به كمخوني، پوكي استخوان و سوء تغذيه است؟
آیا میدانید، پهنكردن چانه با دست، بهجاي وردنه يا غلطك، نان را خوش عطر، پوكتر و خوشمزهتر ميكند.
آیا میدانید، آلودگی عرق دست چقدر است؟ دانشمندان میگویند: تركيبات عرق و ادرار شبيه يكديگرند. شما نیز روزی 100 مرتبه دستان عرقی خود را داخل سطل آب میکنید و آب سطل سرشار از عرق و میکروب میشود. پس آبهاي خميري اين سطلها را داخل فاضلاب بریزید نه داخل ماشين خمير. نگران نباشيد خدا سنگتان نميكند.
آیا میدانید، دستهكردن نان داغ داخل پلاستيك، باعث آزادشدن موادشيميائي خطرناك و سرطانزاي پلاستيك ميشود.
آیا میدانید، مصرف خمیر مایه باعث نابودسازي اسيدفيتيك و غنيسازي، زيباسازي و پوكسازي نان و آزادسازي املاح نان شده و زمان ورآمدن خمیر را 50% جلو میاندازد.
آیا میدانید، دستهكردن نان داغ روي همديگر، كپكزدگي آنرا زودتر ميكند. زیبایی آنرا از بين ميبرد و ضايعات نان را بیشتر ميسازد.
آیا میدانید، وزارت بهداشت اعلان کرده اگر نان ما با خمیر ورآمده تولید شود، 3سال بعد، كمبود آهن مردم برطرف ميشود و شما ديگر نيازي به خوردن قرص و دارو نخواهيد داشت، وگرنه بايد منتظر شيوع بيشتر چاقي، سكته، قند و چربيخون و مرگ زودرس خود باشيم و این منوط به دو چیز است:
1ـ نرخ خوب
2ـ آموزش خوب
آیا میدانید، مردم قدیم فکر میکردند، نان هرچه سفیدتر باشد، بهداشتیتر و هرچه سیاهتر غیربهداشتیتر است؟!
با همین نگاه، هر نوع آرد تیره مثل آرد جو و چاودار را ناخالص و غیربهداشتی میپنداشتند. این تفکر غلط، امروز هم ادامه دارد. درصورتیکه، نان هرچه کاملتر و تیرهتر باشد، غنیتر و هرچه سفیدتر باشد، فقیرتر است و عاری از فیبر و ارزش غذایی است؛ چیزی که ما امروز نیاز مبرم به آن داریم تا بیشتر زنده بمانیم.
آیا میدانید، چرا بايد نان سبوسدار بخوريم؟
با مصرف نان سبوسدار:
1ـ يبوست، كه منشأ بسياري از بيماريهاي بشر است، رفع گردد.
2ـ باعث جذب سموم موجود در موادغذايي و دفع سريع آن ميگردد.
3ـ باعث جذب چربيهاي آزاد موادغذايي و دفع آن ميگردد.
4ـ از سرطان روده جلوگيري ميكند.
5ـ فیبر همچون آبیاری قطرهای در مزرعه، مانع جذب سريع قند و چربي به خون ميگردد.
6ـ از ابتلا به چاقي، ديابت، سكته و ساير بيماريهاي غيرواگير جلوگيري ميكند.
7ـ فیبر (سبوس) بیشتری دریافت میکنیم.
8ـ از املاح و ویتامینهای لازم و حیاتی بهرهمند میشویم.
آیا میدانید، املاح نان چیست؟
کلسیم (از پوکی استخوان پیشگیری میکند.)
آهن (از کمخونی پیشگیری میکند.)
روی (باعث زیبایی اندام و تقویت استخوانبندیها میشود.)
فسفر (باعث تقویت حافظه میشود.)